Srbija i Balkan

Pala odluka: Novi izbori u Beogradu, SNS pravi široku koaliciju (VIDEO)

Vladajuća stranka donela je odluku o novim izborima u glavnom gradu Srbije

Predsedništvo Srpske napredne stranke donelo je odluku da izbori u Beogradu budu opet održani, saopštio je Aleksandar Šapić.

On je rekao da će na te izbore SNS izaći u širem frontu, u jednom velikom pokretu.

"Mi u kampanju krećemo, Beograd stoji praktično pet meseci", rekao je Šapić.

Nakon što dr Branislav Nestorović nije želeo da uđe u koaliciju ni sa strankama vlasti ni sa prozapadnom opozicijom, SNS je odlučio da izbori u glavnom gradu budu ponovljeni.

Vlast u Beogradu mogla je da bude formirana uz dva odbornika sa liste "Mi – Glas iz naroda", ali je SNS doneo odluku da to izbegne jer bi time bio upitan legitimitet nove vladajuće većine.

Šapić je kazao da je SNS smatrao da stranka treba da bude ta koja podiže lestvicu kredibiliteta i legitimiteta.

On je rekao da je novi izlazak na izbore potez u interesu svih građana Srbije i Beograda.

Nije rekao kada će biti održani izbori, ta odluka bi tek trebalo da bude doneta, ali je rekao da SNS već od sutra kreće u kampanju.

Šapić je ocenio da će ovi beogradski izbori biti najvažniji u istoriji i neće se ticati samo komunalnih problema u glavnom gradu, već i strateški važne politike. Kako je pojasnio na glasanju će biti doneta referendumski važna odluka o orijentaciji ka istoku ili zapadu.

"Izbori o tome kako doživljavamo svoju državu, svoj narod, sve ono što u ovom momentu pokušavamo da odbranimo, a svesni smo situacije", rekao je on.

Dodao je da će delegacija SNS-a u ponedeljak predsednika države informisati da imaju većinu za formiranje vlade.

Osnivač SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da je njegov savet i molba stranci da se ide na nove izbore, kako legitimitet nove većine ne bi bio doveden u pitanje. Vučić je rekao da zbog drugih obaveza neće prisustvovati stranačkom sastanku.

Sednica Skupštine grada odložena je po drugi put za sutra u 10 sati kada će biti poznato da li se ide na nove izbore.

image