Srbija i Balkan

Knežević bivšem ministru odbrane Crne Gore: Ako mu se ratuje s Rusijom, nek prvi zaduži automat

"... A ne da iz lože Bemaksa šalje crnogorsku mladost u pogibiju", naglasio je Knežević
Knežević bivšem ministru odbrane Crne Gore: Ako mu se ratuje s Rusijom, nek prvi zaduži automat© R.R./ATAImages

Predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore (DNP) Milan Knežević pozvao je bivšeg poslanika DPS i nekadašnjeg ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića da, ako mu se ratuje s Rusijom, prvi zaduži automat i, kako je naveo, kidiše na ruskog predsednika Vladimira Putina.

"A ne da iz lože Bemaksa šalje crnogorsku mladost u pogibiju", napisao je Knežević na društvenoj mreži Iks.

U post skriptumu Knežević je pozvao Boškovića da objasni zašto je krajem avgusta 2020. godine, kako navodi, iz vojnog magacina dopremio Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) 30 automatskih pušaka.

Reč je o 28. avgustu 2020, dva dana uoči tadašnjih parlamentarnih izborima na kojima su stranke opozicije odnele ubedljivu pobedu nad DPS-om, koji je na čelu sa bivšim predsednikom Milom Đukanovićem, vladao duže od tri decenije.

Knežević je na taj način odgovorio Boškoviću, koji smatra da lider DNP ismejava Vojsku Crne Gore.

Knežević je, naime, gostujući u Jutarnjem programu "Prve" televizije, rekao da bi crnogorsku vojsku moglo da porazi jedno lovačko društvo i da Crna Gora sa takvom vojskom ne može "ni u lov na zečeve", a ne da se, kako je kazao, sukobljava sa Rusijom.

Bošković je u izjavi za podgoričku "Pobjedu" ocenio da je izjava Kneževića za "Prvu" televiziju sramotna i, kako je rekao, očekivana od nekog ko je "svoj politički put podredio cilju da vojske i institucija nezavisne države Crne Gore uopšte ne bude".

"Ova izjava još jedna je potvrda da parlamentarna većina na čelu sa Andrijom Mandićem svakim danom pokazuje da ne mogu preboleti nezavisnost Crne Gore, ne propuštajući nijednu priliku da pokušaju da unize sve ono što su obrisi nezavisnosti i suverenosti naše države", kazao je Bošković.

image