Srbija i Balkan

Mandić: Izbor jednog vršioca dužnosti ne bi trebalo da uruši parlamentarnu većinu

Predsednik crnogorske skupštine je pozvao parlamentarnu većinu da "nesporazume reši sporazumom"
Mandić: Izbor jednog vršioca dužnosti ne bi trebalo da uruši parlamentarnu većinuGetty © Filip Filipovic

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić je izjavio da izbor jednog vršioca dužnosti ne bi trebalo da uruši parlamentarnu većinu i poručio da je spreman da inicira sastanak na kome bi se došlo do sporazuma, prenela je RTCG.

"Moja procena je da iz nesporazuma izađemo sa sporazumom koji će nas učiniti jačim. Siguran sam da ćemo u razgovoru doći do rešenja koji će naš rad učiniti funkcionalnijim. Prvi put živimo slobodan život od 30. avgusta. Naše namere da preporodimo društvo mnogo su veće i važnije. U ime NSD i koalicije ZBCG pozovem da nesporazume rešimo kroz sporazum i dogovor", kazao je Mandić

Mandić je poručio da je činjenica da su se okupili oko istog cilja gde dužnost v.d. direktora Uprave policije ne treba da uruši većinu.

"Vlada je donela odluku je u skladu sa Ustavom jer je postojala većina ministara. To da li je u skladu sa Zakonom baviće se nadležni", istakao je Mandić.

Predsednik crnogorske skupštine je naveo da bi bilo dobro da predstavnici  parlamentarne većine što pre razgovaraju.

"Vlada je zasedala neprekidno više od 10 sati, čekam da svi budu spremni za korektan razgovor. Trudiću se da dođem do rešenja kao predsednik parlamenta. Treba nam sloga u parlamentarnoj većini, zajednički rad", poručio je Mandić.

Današnje zasedanje parlamenta Crne Gore prekinuto je na zahtev poslanika Demokratske Crne Gore.

Poslanik Demokrata Momčilo Leković je tražio prekidanje sednice parlamenta "zbog krize vlasti i grubog kršenja zakona od strane "Vlade Crne Gore".

Demokrate Crne Gore protive se izboru Radovića za v.d. direktora UP i tvrde da je on kadar nekadašnjeg direktora Uprave Veselina Veljovića, koji je bio i savetnik za bezbednost bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, a sada je u pritvoru jer se sumnjiči za krijumčarenje cigareta.

Vlada Crne Gore je, tri sata nakon ponoći, imenovala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije na predlog premijera Milojka Spajića.

image
VV inauguration
banner