Srbija i Balkan

Dačić sa Bernaskonijem: Neprihvatljivi pokušaji Prištine da ostvari članstvo u Haškoj konferenciji

Šef srpske diplomatije je generalnom sekretaru Haške konferencije za međunarodno privatno pravo zahvalio na razumevanju pozicije Srbije
Dačić sa Bernaskonijem: Neprihvatljivi pokušaji Prištine da ostvari članstvo u Haškoj konferenciji© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je tokom sastanka sa generalnim sekretarom Haške konferencije za međunarodno privatno pravo Kristofom Bernaskonijem, ponovio stavove Srbije o neprihvatljivosti bilo kakvih pokušaja tzv. Kosova da ostvari članstvo u Haškoj konferenciji.

"Šef srpske diplomatije je u razgovoru sa Bernaskonijem podvukao privrženost Republike Srbije poštovanju međunarodnog prava kao jednom od postulata naše spoljne politike i ukazao na značajan doprinos koji Haška konferencija ima na planu unifikacije pravila međunarodnog privatnog prava", navedeno je u saopštenju Ministarsva spoljnih poslova.

Dačić je još jednom ponovio stavove Srbije o neprihvatljivosti bilo kakvih pokušaja Prištine da ostvari članstvo u Haškoj konferenciji i zahvalio Bernaskoniju na razumevanju naše pozicije.

Bernaskoni je, s druge strane, informisao Dačića o aktuelnim i budućim aktivnostima Haške konferencije i zahvalio na doprinosu koji Srbija daje radu ove organizacije.

image