Srbija i Balkan

SPC upozorava da se pojavila lažna internet stranica sa imenom patrijarha Pavla

Iz SPC apeluju da knjige i drugi artikli koji se prodaju preko internet strance, sa stanovišta učenja Pravoslavne Crkve, ne samo da nemaju nikakvu vrednost, nego donose veliku duhovnu štetu
SPC upozorava da se pojavila lažna internet stranica sa imenom patrijarha Pavla© Српска православна црква

Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve (SPC) upozorava građane da SPC nema nikakve veze sa internet stranicom Patrijarh Pavle - On lajn prodavnica (patrijarhpavle.rs), niti sa povezanim Instagram nalogom i da je u pitanju zloupotreba prevaranata radi sticanja nezakonite materijalne dobiti.

"Upozoravamo verni narod da Srpska Pravoslavna Crkva nema nikakve veze sa internet stranicom Patrijarh Pavle - On lajn prodavnica (patrijarhpavle.rs), niti sa povezanim instagram nalogom. Knjige i drugi artikli koji se preko te stranice prodaju, sa stanovišta učenja Pravoslavne Crkve, ne samo da nemaju nikakvu vrednost, nego donose veliku duhovnu štetu", navodi se u saopštenju SPC.

Dodaju da je tužna činjenica da su pojedinci spremni da zloupotrebljavaju ime patrijarha Pavla i časni post, da bi na prevaran način stekli materijalnu korist.

image
VV inauguration
banner