Srbija i Balkan

Lajčak posle sastanka u Briselu: O sporazumu će morati da se pozabave lideri

Dogovoreno je da se razgovori nastave iduće sedmice, napisao je specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine
Lajčak posle sastanka u Briselu: O sporazumu će morati da se pozabave lideri© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine poručio je danas, nakon nove runde dijaloga u Briselu, da je dogovoreno da se razgovori nastave sledećeg ponedeljka.

On je na društvenoj mreži Iks napisao da će Sporazumom o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine morati da se pozabave lideri.

"Ugostio sam dva glavna pregovarača kako bismo razgovarali o implementaciji Sporazuma o putu normalizacije i drugim pitanjima, uključujući uticaj odluke o gotovinskom plaćanju. Dogovorili smo se da nastavimo sa ovim pitanjem sledećeg ponedeljka, dok će o Sporazumu morati da se pozabave lideri", naveo je Lajčak.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je novinarima da je srpska delegacija danas insistirala na formiranju Zajednice srpskih opština, naglasivši da problemi moraju da se rešavaju kroz dijalog, a ne jednostranim merama.

Glavni pregovarač privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi, sa druge strane, rekao je da će do petka Priština i Beograd poslati predloge za rešavanje pitanja u vezi dinara, te da očekuje da će se o tome razgovarati iduće nedelje.

image