Srbija i Balkan

Grčki carinici u štrajku, Seničić: Na Evzoniju će raditi policija, neće biti dužih zadržavanja

Putnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati, biti periodično omogućen, ali se putnici savetuju da izbegavaju odlazak preko granice u tom periodu
Grčki carinici u štrajku, Seničić: Na Evzoniju će raditi policija, neće biti dužih zadržavanjawww.globallookpress.com © Nicolas Economou

Prelaz Evzoni zatvoren je zbog štrajka grčkih carinika, prenose mediji u regionu, a obustava rada će trajati danas i sutra, zbog čega se putnici savetuju da odlože putovanja.

Kako navodi makedonska informativna agencija MIA, vozila hitne pomoći moći će da prolaze nesmetano.

"Granični prelaz Evzoni je danas zatvoren zbog štrajka grčkih carinskih službenika, koji bi trebalo da traje do četvrtka u 6 sati ujutro, izjavio je danas direktor Jute Aleksandar Seničić, koji je tu informaciju dobio iz grčke nacionalne turističke organizacije.

Prema tim najavama, kako je Seničić preneo za Tanjug, na prelazu Evzoni radiće policija i turistički autobusi i automobili će verovatno moći da prođu, uz čekanje od najviše sat vremena.

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica - Evzoni, Dojran - Dojrani i Medžitlija - Niki biće potpuno obustavljen, osim za kvarljivu robu, do srede do 23.59 časova, u okviru dvodnevnog štrajka službenika grčke carine, saopštila je Uprava carina Severne Makedonije, prenosi MIA.

Prema podacima koje je MIA dobila iz ambasade Grčke u Skoplju putnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati, biti periodično omogućen, ali se putnici savetuju da izbegavaju odlazak preko granice u tom periodu.

Kako grčki mediji navode, carinici danas i sutra stupaju u 48-časovni štrajk protestujući zbog promena koje promoviše uprava javnih prihoda, a za koje tvrde da se uglavnom odnose na područne carinarnice, koje su u opasnosti od smanjenja broja zaposlenih i zatvaranja.

Carinici reaguju na promene i veliki obim posla koji imaju na graničnim prelazima sa Albanijom i Severnom Makedonijom. Štrajk je najavljen pre nedelju dana.

image