Srbija i Balkan

POKS poziva na bojkot izbora 2. juna: Ko počne kampanju, svrstava se na stranu SNS-a

Sve opozicione stranke treba da pokažu mudrost i zrelost da ne pristanu na izbore, navodi POKS u saopštenju
POKS poziva na bojkot izbora 2. juna: Ko počne kampanju, svrstava se na stranu SNS-a© A.K./ATAImages

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je opozicione stranke da 2. juna organizuju "izbore" na trgovima i ulicama Beograda ako vlast želi izbore bez opozicije.

Kako navode u saopštenju, vlast je taj stav jasno demonstrirala na jučerašnjem sastanku o izbornim uslovima.

"Na trgove i ulice treba da se slije more ljudi kao prošle godine i da se glasanje građana koji su za slobodne i fer izbore održi na miran i demokratski način, javnim izjašnjavanjem", rekao je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Kako je navedeno, sve opozicione stranke treba da pokažu mudrost i zrelost da ne pristanu na izbore koji su nastavak dokazane i dokumentovane izborne krađe iz decembra meseca, koju je potvrdio i parlament Evropske unije.

"Ko od opozicionih stranaka danas počne sa izbornim radnjama za beogradske izbore, sam sebe svrstava na stranu SNS i njenog opstanka na vlasti i daljeg devastirana Beograda i čitave Srbije. Ubeđen sam da će to Beograđani upamtiti i kazniti na prvim sledećim izborima koji će se ubrzo desiti, jer vlast koja bi bila izabrana posle ovakvih izbora ne bi imala nikakav legitimitet", dodao je Mihailović.

POKS je deo koalicije NADA sa Novom Demokratskom strankom Srbije, a u prethodnom periodu održavali su blisku saradnju sa strankama koalicije "Srbija protiv nasilja".

Podsetimo, prozapadna opozicija postavila je tri uslova za učešće na beogradskim izborima, od kojih su dva prihvaćena ali ne i treći. Uslov koji nije usvojen je da izbori za Skupštinu Beograda budu održani kad i ostali lokalni izbori, što zakonski nije moguće.

image