Srbija i Balkan

Dodik: Poseta delegacije Mađarske i Ekonomski forum dodatno učvrstili naše odnose

Saradnja Mađarske i Srpske je dugoročno usmerena na realizaciju što više privrednih projekata, naveo je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Dodik: Poseta delegacije Mađarske i Ekonomski forum dodatno učvrstili naše odnose© Tanjug/Republika Srpska Presidential Press Service via AP

"Poseta delegacije Mađarske i Ekonomski forum dodatno su učvrstili naše odnose", napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks nakon posete premijera Mađarske Viktora Orbana Republici Srpskoj.

Orban je tom prilikom predvodio delegaciju Vlade Mađarske i privrednika.

Premijer Mađarske je od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika primio najviše odlikovanje Srpske - Orden Republike Srpske na ogrlici, koji mu je dodeljen povodom Dana Republike - 9. januara.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik juče je poručio da Republika Srpska nikada neće prihvatiti mere stranaca.

"Ovo što radi nelegalni (Kristijan) Šmit je udar ne samo na nas nego i na evropske vrednosti. Molimo samo Evropu da nam omogući naš lokalni dogovor, između predstavnika legalno izabrana tri naroda. Ukoliko bude drugačije, donećemo odluku o svom statusu", izjavio je Dodik na konferenciji za novinare nakon svečanosti na kojoj je odlikovao Orbana. 

Ocenio je da je dolazak mađarske delegacije i premijera Viktora Orbana u Srpsku veoma važan dan u kojem se slavi dolazak prijatelja, i podsetio da je ovo treći put da se sastaju na najvišem nivou.

image
VV inauguration
banner