Srbija i Balkan

Zvaničnik NATO-a: Alijansa posvećena BiH i podržava napore na putu EU integracija

Pomoćnik generalnog sekretara NATO za obaveštajne poslove i bezbednost Skot Brajon je poručio da želi blisku saradnju bezbednosnih službi Alijanse i BiH
Zvaničnik NATO-a: Alijansa posvećena BiH i podržava napore na putu EU integracija© Tanjug/AP Photo/Eldar Emric

Pomoćnik generalnog sekretara NATO za obaveštajne poslove i bezbednost Skot Brajon izjavio je juče da svaka zemlja ima pravo da odabere svoj bezbednosni put, bez spoljnih uticaja, ističući da je NATO posvećen BiH i da podržava napore koje čini na putu evropskih i evroatlantskih integracija, saopšteno je Ministarstva odbrane u Savetu ministara BiH.

"Želim da bliže sarađujemo kada su u pitanju evroatlantske integracije. Želim da naše bezbednosne službe imaju blisku saradnju. Dobro bezbednosno stanje osigurava i razvoj ekonomije i doprinosi prosperitetu zemlje. Svima nam je cilj bezbedan i stabilan Balkan", naglasio je Brajon na sastanku sa zamenicima ministra odbrane u Savetu ministara BiH, Aleksandrom Goganovićem i Slavenom Galićem u Sarajevu, prenosi Srna.

Goganović je rekao da će BiH uvek podržavati mir i da zato i put zemlje ka EU ne sme da ima alternativu.

On je konstatovao da je saradnja BiH i NATO-a na jako visokom nivou, koja se ostvaruje kroz mnoge programe partnerstva.

Dodao je da je bezbednosna situacija u BiH stabilna i pohvalio saradnju sa Euforom.

Zamenik ministra odbrane za politiku i planove Slaven Galić izrazio je posebnu zahvalnost za podršku koju NATO pruža BiH kroz projekat Izgradnje odbrambenih kapaciteta.

image