Srbija i Balkan

Lukić: Rezolucija o Srebrenici deo planskog napada na srpski korpus

Advokat Branko Lukić ukazao je da je monstruozna teorija o takozvanom udruženom zločinačkom poduhvatu u Haškom tribunalu služila kako bi srpskom kolektivitetu bila nametnuta krivica
Lukić: Rezolucija o Srebrenici deo planskog napada na srpski korpus© ATA Images

Najavljena rezolucija o Srebrenici, kojom Srbe pokušavaju da proglase genocidnim narodom, deo je šireg, planskog napada na srpski korpus, koji se odvija ne samo prema narodu i vlastima u Republici Srpskoj, izjavio je advokat Branko Lukić.

On je istakao da deo tog napada podrazumeva i pokušaje isključenja predsednika Srpske Milorada Dodika iz političkog života, kao i ono što Kristijan Šmit radi za zapadni faktor na razbijanju Republike Srpske - pokušava da otme imovinu i štiti Ustavni sud koji radi preglasavanjem protiv srpskog i hrvatskog naroda u BiH.

Lukić je naveo da u isto vreme teče i napad na Srbiju i srpski narod u Srbiji pokušajima da se otme Kosovo i Metohija, a u isto vreme "da uguraju" takozvano Kosovo u Savet Evrope.

"Sve ovo je slagalica koja je deo većeg plana. Ništa nije slučajno, sve je planirano. Pre nekoliko godina smo, kada je američki predsednik Džozef Bajden došao na vlast, predvideli šta bi moglo sve da se desi, ali nismo mislili da će to da se radi sa ovolikom bezobzirnošću i upornošću", rekao je Lukić za TV Pink.

On je ocenio da je monstruozna teorija o takozvanom udruženom zločinačkom poduhvatu u Haškom tribunalu služila kako bi srpskom kolektivitetu bila nametnuta krivica.

"Oni u Hagu nisu ni sudili pojedincima i ovde nije dobro shvaćeno da će ovakve posledice da budu. Da će oni pokušati na sve načine da srpskom kolektivitetu nature tu krivicu", ukazao je Lukić, inače advokat generala Ratka Mladića.

Lukić je istakao da Srbi imaju pravo da se brane i moraju da shvate ko im je neprijatelj, a ko prijatelj.

"Da se konačno okrenemo prijateljima i da prestanemo da trčimo za starim dušmanima. Blaženopočivši patrijarh Pavle je rekao: 'Nemojte da tražimo nove prijatelje među starim dušmanima'. Dakle, sve je poznato, ništa tu nema nepoznato ukoliko čovek samo želi da drži otvorene oči", naglasio je Lukić.

image