Srbija i Balkan

Bakojani preskočila Beograd: Napisala izveštaj o stanju na tzv. Kosovu, bez posete prestonici

Izvestilac Saveta Evrope Dora Bakojani pravdala se time da se "dva puta čula sa ambasadorom Srbije"
Bakojani preskočila Beograd: Napisala izveštaj o stanju na tzv. Kosovu, bez posete prestoniciwww.globallookpress.com © Takis Sagias via www.imago-image

Izvestilac Saveta Evrope Dora Bakojani priznala je juče da je izveštaj, u kojem je preporučila da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope, napisala, a da nijednom nije došla u Beograd, iako je to bilo dogovoreno na Političkom komitetu koji ju je i poslao da stvari proveri na terenu.

Ona je to rekla kada su joj naši poslanici na birou EPP - Evropske narodne partije ukazali da je preskočila srpsku prestonicu. Pravdala se time da se "dva puta čula sa ambasadorom Srbije".

To joj je, navodno, bilo dovoljno da sačini izveštaj kojim daje zeleno svetlo Prištini uz očigledna kršenja vladavine prava koju sprovodi režim lažnog premijera Aljbina Kurtija.

Naša delegacija je od nedelje u Strazburu gde pokušava da ubedi kolege da bi prijem lažne države, o čemu danas odlučuje Parlamentarna skupština Saveta Evrope, bio presedan.

Bakojanijeva je u prvobitnom izveštaju postavila nekoliko uslova tzv. Kosovu, između ostalih i formiranje Zajednice srpskih opština, a onda su svi zahtevi naprasno nestali i Prištini je otvorila vrata, mimo svih kriterijuma.

image