Srbija i Balkan

Vulin: Rezolucija usmerena ne samo protiv Srpske već protiv svih Srba gde god da žive

Srbija je u ovim trenucima pod neviđenim pritiscima i da nije slučajno da se u istom trenutku od Srbije traži da se okrene od Republike Srpske i da prizna nezavisnost tzv. Kosova, rekao je osnivač Pokreta socijalista
Vulin: Rezolucija usmerena ne samo protiv Srpske već protiv svih Srba gde god da žive© TANJUG/ SRNA

Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je danas da rezolucija o Srebrenici nije usmerena samo protiv Republike Srpske već protiv svih Srba gde god da žive, i da ona služi stigmatizaciji čitavog jednog naroda.

"Ona bi trebalo da Srbe, gde god da žive, učini genocidnim narodom", rekao je Vulin za Tanjug u Banjaluci gde prisustvuje velikom mitingu pod nazivom "Srpska te zove", koji je najavljen kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN.

Vulin je dodao da nema opravdanja za one koji danas ne prisustvuju mitingu, ili za one koji ga nisu podržali.

"Ne mogu da razumem Srbe koji ne razumeju današnji skup. Ne mogu da razumem Srbe koji mogu i da pomisle da nismo jedinstven narod", rekao je Vulin.

On je poručio da će se Srbija i Republika Srpska zajedno odbraniti u ovoj situaciji i iskoristiti je kao priliku da budu zajedno.

Vulin dodaje da je Srbija u ovim trenucima pod neviđenim pritiscima i da nije slučajno da se u istom trenutku od Srbije traži da se okrene od Republike Srpske i da prizna nezavisnost tzv. Kosova.

"Od nas se traži da prihvatimo da smo genocidan narod i da zaboravimo naše postojanje na prostoru Kosova i Metohije. Da zaboravimo Srbe u Crnoj Gori. Nije slučajno i ovo je urađeno, naravno, namerno. Ovo moramo posmatrati kao vrhunac višedecenijske kampanje za uništenje srpskog naroda kao državotvornog naroda i kao naroda koji može da obezbedi mir na Balkanu", rekao je Vulin.

image
VV inauguration
banner