Srbija i Balkan

Ćuta tražio objedinjene izbore, sad tvrdi: Vlast ustupkom želi da razbije opoziciju

Sastanak koalicije "Srbija protiv nasilja" održan je i sinoć, ali za sada nema zvaničnih izjava
Ćuta tražio objedinjene izbore, sad tvrdi: Vlast ustupkom želi da razbije opoziciju© Zorana Mandic/ATAImages

Narodni poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da se njegova stranka zalaže za izlazak na izbore, ali da to nije jedinstven stav prozapadne opozicije.

On je pojasnio da će sastanak koalicije "Srbija protiv nasilja" biti održan večeras, te da bi na njemu trebalo da bude doneta konačna odluka o bojkotu.

Kako dodaje, važno je da ostanu jedinstveni, te da su tako nastupili i na izborima 17. decembra – pobedili bi.

"Lokal mora da ide na izbore, niko nema pravo da im kaže 'ajde sad vi u bojkot. Mi smo realno bliži izborima na svim nivoima i ako pitate za stav Ekološkog ustanka mora da se ide na izbore. Zato poziv svima", rekao je Jovanović.

Jovanović je, kao i nosilac liste Miroslav Aleksić, tražio objedinjavanje izbora 2. juna. Danas pak tvrdi da je vlast odlukom da prihvati zahtev opozicije za objedinjavanje lokalnih i beogradskih izbora rešila da razbije jedinstvo tog opozicionog bloka.

Zato u današnjoj izjavi insistira na tome da "Srbija protiv nasilja" donese jedinstvenu odluku, nebitno da li je to bojkot ili izlazak na izbore.

Sastanak koalicije "Srbija protiv nasilja" održan je i sinoć, ali za sada nema zvaničnih izjava.

Juče su se nakon odluke o objedinjavanju izbora čule različite poruke od predstavnika koalicije, i dok jedni čvrsto zastupaju poziciju da bi trebalo bojkotovati izbore, drugi se zalažu za izlazak na birališta.

image
VV inauguration
banner