Srbija i Balkan

Vučić o Briselskom sporazumu: Jedanaest godina brutalnih laži Prištine i EU

Vučić je prisustvovao združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem "Vihor 2024" na privremenom poligonu "Pešter"
Vučić o Briselskom sporazumu: Jedanaest godina brutalnih laži Prištine i EU© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podsetio je da je na ovaj dan potpisan Briselski sporazum koji nije sproveden i upitao kako onda možemo da imamo poverenje u bilo koga.

"Jedanaest godina pravdanja i nerada i neispunjavanja onoga što su potpisali Beograd i Priština, ali i Brisel i EU. Jedanaest godina brutalnih laži i jedanaest godina gde suština nije sprovedena, a to je formiranje Zajednice srpskih opština", rekao je Vučić.

"Pretuku Stefanovića u Zubinom Potoku, nijedno saopštenje, uhapse ranjenog Sofronijevića... Sram vas bilo, lažovi jedni", upotrebio je Vučić teške reči.

Podsetio je na burne reakcije kada je Srbija uhapsila više osoba na prelazu sa Kosovom i Metohijom, od čega je jedan bio pripadnik OVK.

"To je najveći problem na svetu. Sa tim licemerjem, odvratnim pristupom ćemo morati da se naviknemo, to se očigledno neće promeniti. Naše je da snažimo, jačamo, brinemo o Ekspu, infrastrukturnim projektima, ali i o snaženju naše armije", kazao je Vučić.

Na pitanje o komandantu Kfora koji je prisustvovao vojnoj vežbi Vučić je rekao da je veoma važno da bio prisutan i napomenuo da Srbija sa njim ima korektnu saradnju.

"To su vojnici koji svoj posao obavljaju profesionalno, a ono što rade političari, to je bezobrazluk posebne vrste", rekao je Vučić.

Govoreći o odnosu grčke političarke Dore Bakojani koja je bila izvestilac Saveta Evrope po pitanju članstva tzv. Kosova, Vučić je rekao da misli da je sramota što je uradila.

On je podsetio da je najpre trebalo da se vide dok je pisala izveštaj, ali se od toga odustalo. Potom je trebalo da se čuju konferencijski putem video linka, ali su rekli da to nije moguće zbog zdravstvenog stanja Bakojanijeve.

"Čak ni osnovna obaveza razgovara sa Srbijom nije ispunjena. Ništa novo", rekao je Vučić.

Govoreći o moralnim pridikama iz Bosne i Hercegovine rekao je da je to zajednički imenitelj svih koji pridikuju Srbiji.

image
VV inauguration
banner