Srbija i Balkan

Nova epizoda podkasta "Lokomotiva": Globalni jug uzvraća udarac

Gost u novoj epizodi podkasta "Lokomotiva" je Miloš Zrakić, jedan od autora portala "Princip Info"
Nova epizoda podkasta "Lokomotiva": Globalni jug uzvraća udarac

U prvom delu emisije, autori podkasta Marko Nikolić i Tiosav Purić govorili su o poseti nemačkog kancelara Olafa Šolca Kini, gde ga je dočekala zamenica gradonačelnika Čongkinga, što govori o statusu Nemačke u Kini, ali i o problemu koji za Evropsku uniju predstavlja nabavljanje sirovina za proizvodnju municije iz Kine, na šta upozorava direktor švedskog Saaba, a prenosi "Politiko". 

Takođe, autori su govorili o glasanju u Savetu Evrope o predlogu prijema tzv. Kosova u tu organizaciju, o borbi Republike Srpske i Srbije protiv rezolucije UN o genocidu, ali i o sukobu Irana i Izraela koji je potresao Bliski istok i čitav svet.  

U drugom delu emisije, gost podkasta "Lokomotiva" bio je podkaster i autor portala "Princip Info" Miloš Zrakić, sa kojim su autori govorili o sukobu Izraela i Irana, deindustrijalizaciji Evrope, (ne)mogućim ekonomskim vezama Kine i Amerike sa jedne, i Evrope i Rusije sa druge strane i tzv. senovitoj ekonomiji, o usponu slobodarskih režima u afričkom Sahelu i o Haitiju.

"Lokomotiva" se emituje svake subote u 20 časova.

image