Srbija i Balkan

Vežba srpske vojske zabrinula Milatovića: Šta će Mandić i Knežević na Pešteru?

Jakov Milatović je rekao da je video u medijima da su Mandić i Knežević bili na vojnoj vežbi i da "nema informacije o tome", dok mu Knežević odgovara da bi bilo bolje da se pozabavi korupcijom u vojsci
Vežba srpske vojske zabrinula Milatovića: Šta će Mandić i Knežević na Pešteru?© TANJUG/ RADE PRELIĆ

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević izjavio je da je iznenađen što ga je predsednik Crne Gore Jakov Milatović zamolio da objasni zašto je bio na vojnoj vežbi Vojske Srbije, pošto je na predsedničkim izborima, kako kaže, pobedio zahvaljujući glasovima Srba.

Prethodno je Milatović rekao je da predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i poslanik Milan Knežević treba da odgovore šta su radili u petak na vojnoj vežbi Vojske Srbije na Pešteru.

Milatović je rekao da je video u medijima da su Mandić i Knežević bili na vojnoj vežbi i da "nema detalje o tome", ali da Mandić treba da odgovori građanima na to legitimno pitanje.

"Legitimno pitanje je o tome u kojem kontekstu su prisustvovali vežbi. To je pitanje za njih. Gospodin Mandić je predsednik Skupštine, pa samim tim i član Saveta za odbranu i bezbednost. Mi smo članica NATO i želimo najbolje odnose sa svim zemljama u okruženju, uključujući i Srbiju, tako da bi Mandić trebalo da građanima odgovori na to pitanje, što sam siguran da će i uraditi", rekao je Milatović.

Kao u filmovima Živka Nikolića

Milan Knežević mu nije ostao dužan, pa je poručio da bi vrhovni komandant CG trebalo da "istraži zloupotrebe u vojsci" umesto što traži objašnjenje o prisustvu na vojnoj vežbi "najbratskije države".

"Izgleda da me je vrhovni komandant crnogorske vojske Jakov Milatović zamenio sa vojnim kuvarom iz neke kasarne, i sad očekuje raport koliko će se još krčkati pasulj sa suvim rebrima i njeguškim kobasicama, pošto žuri na svečani bal pod maskama u neku od nama dokazanih prijateljskih ambasada", odgovara Knežević i dodaje da ga najviše iznenađuje da to traži čovek koji je, zahvaljujući glasovima Srba iz Crne Gore, pobedio Mila Đukanovića u drugom krugu predsedničkih izbora, kao i da je to fenomen je dostojan filmskih junaka Živka Nikolića.

On je nastavio dalje, u svom duhu, da poredi ulogu Žorža u "Lepoti poroka", koji očekujući otkaz i iseljenje iz kuće, ipak dobija muštuluk da je izabran za novog direktora.

"I kao što je Žorž postao direktor, tako je i Jakov postao predsednik: očekivano! A kad se ostvare očekivanja, onda logično upadate u očekivane dijagnoze, tako sam i ja znao da će vrhovni komandant dva dana posle pobede na predsedničkim izborima saopštiti da su Srbi genocidan narod, da je Kosovo nezavisna država, da je Rusija državni neprijatelj broj 1", rekao je Knežević.

Ocenjuje da su Srbi, koji su 2. aprila glasali za Jakova Milatovića bili u šoku, jer su, kako kaže, "naivno mislili da su konačno dobili predsednika koji neće ponavljati istu matricu koju je dve decenije koristio Milo Đukanović".

"A sada ako uporedimo stavove Jakova Milatovića i Mila Đukanovića o Srbiji, Srebrenici, Kosovu, Rusiji, ne da nema razlike, već je aktuelni vrhovni komandant crnogorske vojske još rigidniji i ekskluzivniji od svog prethodnika. Ni Jakovu ne zameram ništa, on ima pravo da bude ono što jeste, ali imam problem kada Milatović želi da budem kao on. I spreman sam da prvi prisustvujem vojnoj vežbi Vojske Crne Gore, kojom će komandovati Jakov Milatović, gde ću moći da vidim avione četvrte generacije, helikoptere MI 35P, modernizovane tenkove M-84, FK- 3 raketna sistema, pancir S1, kako sam video Pešteru", poručuje Knežević i dodaje:

"I umesto da istraži sve te zloupotrebe kao glavnokomandujući, Jakov Milatović traži da mu objasnim šta sam uradio na vojnoj vežbi meni najbratskije zemlje. Jedini kome sam morao nešto da objašnjavam više nije živ, pa dobronamerno savetujem Jakovu Milatoviću da energiju svog napada usmeri na mene na zezanciju na Instagramu, a u međuvremenu će pasulj biti gotov".

image
VV inauguration
banner