Srbija i Balkan

Dodik: Rusija nam pomaže u borbi protiv rezolucije o Srebrenici

Rusija čini napore da okupi prijatelje i objasni im o čemu se radi kada je reč o toj rezoluciji koju bošnjačka strana hoće da progura u Generalnu skupštinu UN, ukazao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Dodik: Rusija nam pomaže u borbi protiv rezolucije o Srebreniciwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Rezoluciju o Srebrenici Rusija neće podržati, rekao je da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon sastanka u Sankt Peterburgu sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom.

"Rusija čini napore da okupi prijatelje i objasni im o čemu se radi kada je reč o toj rezoluciji koju bošnjačka strana hoće da progura u Generalnu skupštinu UN", kaže Dodik.

Istakao je da ruska strana smatra da bi ta rezolucija mogla da destabilizuje odnose u BiH.

"Insistirati na tome na globalnom nivou mogu samo oni koji ne žele dobre odnose. Gnusna je laž da će rezolucija da pospeši pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandu nameru", rekao je ranije Dodik za RTRS iz Sankt Peterburga.

Takođe, predsednik Srpske je istakao da je za Rusiju, Kristijan Šmit nelegalan.

"Za Rusiju, Šmit je nelegalan. To je nama veoma važno", naglasio je Dodik.

U Sankt Peterburgu se održava 12. Međunarodni sastanak visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja, na kojem učestvuje i bivši ministar unutrašnjih poslova i nekadašnji šef BIA Aleksandar Vulin.

image
VV inauguration
banner