Srbija i Balkan

Abazović: Đukanović se plaši super finala hapšenja

Poruke koje je uputio Đukanović su verovatno preteće i to prema tužilaštvu, sudstvu i političkim konkurentima, kaže Abazović
Abazović: Đukanović se plaši super finala hapšenja© R.R./ATAImages

Milo Đukanović se plaši najave super finala hapšenja, kaže bivši crnogorski premijer Dritan Abazović.

Komentarišući nedavni intervju nekadašnjeg prvog čoveka Crne Gore u kojem je reagovao na hapšenje nekada bliskih ljudi njemu, Abazović kaže da su poruke koje je uputio verovatno preteće i to prema tužilaštvu, sudstvu i političkim konkurentima.

"Đukanović je slične stvari radio i ranije, ne može se osporiti da je on to vešto radio u svom političkom životu, međutim, sve je manje onih koji se takvih poruka plaše", rekao je Abazović.

On je napomenuo da je Crna Gora danas drugačija nego pre 30. avgusta 2020. kada je Đukanovićeva stranka smenjena sa vlasti.

"Nije sve jednostavno, postoje izazovi, imamo još mnogo toga da uradimo kada je u pitanju pravda, ali definitivno je duh izašao iz boce i stvari će se odvijati u jednom pravcu kada imamo mnogo veću distribuciju pravde nego što smo imali", poručio je Abazović.

On je optužio vladajući Pokret Evropa sad da koristi iste optužbe i taktike koje je koristio DPS protiv njega.

Govoreći o hapšenju Milivoja Katnića i Zorana Lazovića, rekao je da u tome nema revanšizma.

"Za ove ljude se dugo znalo ili se sumnjalo da da rade neke nelegalne aktivnosti. Imali su zaštitu vlasti i od tog istog tužilaštva, pa i od bivšeg predsednika i premijera države. Mi smo omogućili da institucije rade svoj posao", rekao je on.

image
VV inauguration
banner