Srbija i Balkan

Ukratko 30. april: Vučević saopštio sastav nove vlade; Vanredna sednica SB UN o situaciji u BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je danas povodom pisanja regionalnih medija o rezoluciji o Srebrenici, kazao je da su organizovane čitave fabrike laži protiv Srbije. Poljska je podnela zahtev za učešće u NATO programu "Nuklearno deljenje"
Ukratko 30. april: Vučević saopštio sastav nove vlade; Vanredna sednica SB UN o situaciji u BiH© FOTO TANJUG/ Vlada Republike Srbije/ Đorđe Krstić
  • Izložba neprijateljskog naoružanja i vojne opreme koju su ruski vojnici zaplenili tokom Specijalne vojne operacije je sramota za NATO, ukazao je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervju za jutjub kanal "Dijalog vorks".
  • Poljska je podnela zahtev za učešće u NATO programu "Nuklearno deljenje" i nije ga povukla, izjavio je zamenik Ministra odbrane Pavel Zalevskim za poljsku televiziju. Prethodno, poljski predsednik Andžej Duda izjavio je da su vlasti ove države spremne da razmeste američko nuklearno naoružanje na svojoj teritoriji, pa je povodom ovog pitanja 1. maja trebalo da se održi sastanak Dude i premijera Tuska, koji je otkazan zbog zdravstvenog stanja potonjeg.
image