Srbija i Balkan

Vučić: U narednih deset dana pred nama je velika i važna bitka za Srbiju

Predstoji nam borba za naše vitalne interese od kojih nećemo da odustanemo, poručio je predsednik Srbije i član SNS-a na mitingu izborne liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" u Lazarevcu
Vučić: U narednih deset dana pred nama je velika i važna bitka za Srbiju© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas na mitingu izborne liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" da u narednih bar deset dana neće učestvovati u predizbornoj kampanji, jer nam predstoji velika i važna bitka za Srbiju.

"Ova je, valjda, prvi skup koji smo ovako zajedno organizovali. Neko vreme neću se pojavljivati na ovim skupovima, a hteo sam da dođem na ovaj u Lazarevcu da bih rekao koliko je važno da budemo zajedno, koliko je važno da nastavimo borbu, koliko je važno da radimo i u buduće za dobrobit svih naših građana", rekao je Vučić.

Dodao je da neće moći da učestvuje dobrim delom u kampanji.

"Makar u narednih 10 dana, zato što je pred nama velika i važna bitka za Srbiju, za naše vitalne interese, od kojih nećemo da odustanemo. I kada su krenuli sa velikim pritiscima, sa tim da Kosovo mora da bude u članstvu Saveta Evrope, bez obzira što Priština nijednu od svojih obaveza nije ispunila. Kada su krenuli sa inicijativama da ceo naš narod nazovu genocidnim, a pri tome obmanjujući nas svakodnevno i govoreći kako nije to cilj, i kako upravo mi ne govorimo istinu. A onda samo dan kasnije kažu da - naš cilj je ratna odšteta, naš cilj je podnošenje novih tužbi i revizije tužbi protiv Srbije, ne bi li naneli što je moguće veću štetu našoj zemlji", rekao je Vučić.

Kako je rekao, narednih dana kada bude razgovarao i sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a ti razgovori, dodao je, neće biti laki, kao i sa ukrajinskim i ruskim i svim drugim zvaničnicima gde nema lakih razgovora, građani treba da znaju da će uvek i u svakom trenutku dati sve za našu Srbiju.

On je rekao da oni koji su inicirali rezoluciju o Srebrenici, iako imaju podršku najvećih zemalja, ne znaju u kakvom su problemu zbog angažmana Srbije. Dodao je da može da se dogodi da za tu rezoluciju dobiju manje glasova za, nego što su mislili.

"Do poslednjeg trenutka ćemo se boriti za obraz i čast Srbije. Poštujemo žrtve Bošnjaka i nikoga nismo uvredili", naglasio je Vučić.

Najavio je da će iduće nedelje verovatno ići u Njujork da bi se još jednom obratio pred Generalnom skupštinom UN svim zemljama sveta i da ih pozove da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici.

Vučić je tokom obraćanja rekao i da Srbija neće prodavati EPS, već će u narednom periodu nastojati da kupuje još u regionu i da pripaja toj kompaniji.

Što se tiče "Kolubare", naveo je da je plan da se u naredne tri godine zaposli novih 1.000 ljudi.

"Neće biti otpuštanja", dodao je Vučić.

On je poručio na mitingu u Lazarevcu da izbori nisu igračka i pozvao građane da budu odgovorni i izađu na izbore 2. juna i glasaju za budućnost u Beogradu, jer je to onda i pobeda Srbije, kako je istakao.

image