Srbija i Balkan

Šef Predstavništva Srpske u Moskvi najavljuje tužbu: Lažna propaganda medija iz Federacije BiH

Šef Predstavništva Srpske u Moskvi Duško Perović je rekao da predstavništvo nije komercijalna organizacija i da ne može po ruskim zakonima da primi novac od trećih partnera, tako da je ortodoksna laž da mu je uplaćeno 200 miliona dolara
Šef Predstavništva Srpske u Moskvi najavljuje tužbu: Lažna propaganda medija iz Federacije BiHwww.globallookpress.com © Konstantin Kokoshkin

Pisanje pojedinih federalnih medija da je Predstavništvu Srpske u Moskvi uplaćeno 200 miliona dolara su ortodoksne laži i konstrukcija nekih sarajevskih krugova, čiji je cilj da pokvare odnose Republike Srpske i Mađarske, a posredno i Rusije. To je za RTRS izjavio šef Predstavništva Srpske u Moskvi Duško Perović i istakao da je juče pucano na premijera Slovačke Roberta Fica pištoljem, a ovde se, naveo je, "pokušava pucati lažnom propagandom protiv Republike Srpske, Mađarske, a posredno i na Rusiju.

"Međutim, raskrinkane su njihove laži i tužiću ih za ovu klevetu", rekao je Perović.

Istakao je da je Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi registrovano isključivo kao Predstavništvo, a ne kao komercijalna organizacija i da ne može po ruskim zakonima da primi novac od trećih partnera.

"Novac dobijamo isključivo od naših ministarstava, da isplatimo plate i sve obaveze koje su potrebne da Predstavništvo nesmetano funkcioniše - poručio je Perović, komentarišući navode sarajevskog "Oslobođenja" da je Predstavništvu Srpske u Moskvi uplaćeno 200 miliona dolara.

Podvukao je da ako je to nekome u interesu može javno da se pokaže promet Predstavništva u Moskvi.

"Promet iznosi od 5.000 do 15.000 evra da imamo za život. Znate li vi šta je iznos od 200 miliona dolara, to je 10 odsto budžeta Republike Srpske", naveo je Perović.

Ponovio je da se Predstavništvo isključivo bavi tim poslom.

"Kao primer navešću 2014. godine kada su bile poplave u Srpskoj. Zvale su nas brojne kompanije da pomognu, a mi nismo mogli da primimo ni jedan dolar, jer nismo registrovani za tako nešto", jasan je Perović.

image