Srbija i Balkan

Srpski nacionalni savet Crne Gore o rezoluciji o Srebrenici: Prevršili svaku meru licemerja

"Nažalost i srpska opozicija, birajući manje zlo, prihvatila je, na iznenađenje svojih birača, sve one odluke koje je bivša vlast donosila i sprovodila protivno interesima većine građana u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju SNV
Srpski nacionalni savet Crne Gore o rezoluciji o Srebrenici: Prevršili svaku meru licemerja© R.R./ATAImages

"Približava se trenutak kada će aktuelna vlast dovesti u pitanje i poslednji promil časti i dostojanstva Crne Gore. Čojstvo i junaštvo već odavno postoje samo u primerima naših predaka. Rezolucija o genocidu u Srebrenici, koju namerava u ime građana da u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija podrži Vlada Crne Gore predstavlja konačno posrtanje najčudesnijeg i najupornijeg dela srpskog naroda koji je vekovima znao kako da na pravi način odgovori najtežim izazovima", saopštio je danas, dva dana uoči glasanja u UN o rezoluciji o Srebrenici, Srpski nacionalni savet Crne Gore.

Ovaj Savet konstatuje da se "ogroman pritisak neprijatelja srpskog naroda sručio na državne institucije Crne Gore u kojima su, nažalost, zavladali njihovi školarci instalirani kroz razne projekte bespovratnih pomoći i nerazumljivih zaduživanja".

"Tako vlast u Crnoj Gori već decenijama ne donosi najvažnije odluke u skladu sa većinskom voljom građana što je njena i ustavna obaveza, već po blagoslovu zapadnih centara moći. Promovisanje novih nacionalnih simbola, preimenovanje srpskog jezika, eliminacija ćiriličnog pisma, učlanjenje u NATO savez, priznanje lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji, namera prihvatanja rezolucije o genocidu u Srebrenici, gde se srpski narod želi prikazati genocidnim i drugi, primeri su koji pokazuju da vlast u Crnoj Gori nije vlast svojih građana nego stranih interesa. Nažalost i srpska opozicija, birajući manje zlo, prihvatila je, na iznenađenje svojih birača, sve one odluke koje je bivša vlast donosila i sprovodila protivno interesima većine građana u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju uz konstataciju da je "podrška Rezoluciji o genocidu u Srebrenici prevršila svaku meru licemerja i poniznosti Vlade i državnih institucija Crne Gore".

Navode i da Srpski nacionalni savet, zajedno sa srpskim narodom u Crnoj Gori, podržava Republiku Srbiju i Republiku Srpsku u nastojanjima da odbrane teritorijalni integritet, čast i dostojanstvo srpskog naroda uz čvrstu opredeljenost da uvek budemo zajedno u jedinstvu i slozi. 

"Srpski nacionalni savet, sa svojim sestrinskim organizacijama,  učestvovaće na protestima zakazanim za 22. maj 2024. godine u Podgorici, ali i organizovano na Svesrpskom saboru 8. juna 2024. Godine“, stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik SNV Crne Gore dr Momčilo Vuksanović.

 

image