Svet

Kako je general koji je bombardovao SRJ povezan sa Bajdenovim sinom i biolaboratorijama u Ukrajini

Klark je bio savetnik u Bajdenovom "Rozemont Seneka tehnolodži" fondu koji je finansijer "Metabiote" poznate po istraživanju koronavirusa kod slepih miševa
Kako je general koji je bombardovao SRJ povezan sa Bajdenovim sinom i biolaboratorijama u Ukrajiniwww.globallookpress.com © Javier Rojas/ZUMAPRESS.com

Nekadašnji američki general Vesli Klark, Srbima poznat kao komandant NATO-a za vreme bombardovanja 1999. godine, u penzionerskim danima postao je čak i "naučnik" koji je prste umešao čak i u biolaboratorije u Ukrajini.

Ovu, nepoznatu stranicu biografije američkog generala sa četiri zvezdice, otkriva portal "Sin nove američke revolucije", čiji je osnivač veteran CIA i Stejt departmentovog protivterorističkog odeljenja Lari Džonson, poznat američkoj javnosti i kao uzbunjivač, ali i veliki protivnik ratnohuškačke politike SAD.

U tekstu koji otkriva tajne veze sina američkog predsednika Džozefa Bajdena, preduzimljivog biznismena Hantera, sa pripadnicima "duboke države", kao jedan od njegovih ključnih saradnika, odnosno savetnik, pominje se upravo Vesli Klark.

Klark, ali i Karen Tramotano i Sali Pejnter koje su osnivači konsultantske kompanije "Blu stars", piše ovaj sajt, "zaslužuju da budu na stubu srama" jer su pomogli "u destabilizaciji Ukrajine, što je dovelo do rusko-ukrajinskog sukoba".

"Široj javnosti nije poznato da je bivši vrhovni komandant NATO saveza služio kao savetnik za strateški razvoj poslovanja za Bajdenov investicioni fond 'Rozemont Seneka tehnolodži'. General Klark je i dugogodišnji direktor  'Atlantskog saveta', a polje njegove ekspertize je ukrajinska geopolitika", navodi se u ovoj analizi.

Na portalu "Sin nove američke revolucije" takođe se objašnjava da je "Atlantski savet" ozloglašeni istraživački centar Vašingtona.

"Zbog Klarkovog globalnog statusa i veza, može se razumno pretpostaviti da su njegovi otisci prstiju i na investiciji 'Rozemont Seneke' u 'Metabiotine' biolaboratorije, odnosno da je možda baš on pomogao toj kompaniji da obezbedi desetine miliona u ugovorima Ministarstva odbrane SAD", navodi Džonson.

"Metabiota" je, inače, kompanija veoma interesantnog portfolija - za nju se saznalo da je 2019.godine, po nalogu Pentagona, rukovodila biološkim laboratorijama u Ukrajini.

Između ostalog, radila je i na ispitivanjima potencijala koronavirusa iz slepih miševa za izazivanje pandemija.

A osnivač ove kompanije, jedan od Mladih globalnih lidera Svetskog ekonomskog foruma iz Davosa i dobitnik nagrade "Tehnološki pionir" Nejtan Volf, još 2017. je napisao studiju o koronavirusima i slepim miševima. Vizionarski, nema šta!

Zanimljivo je i ko su sve, osim Bajdenove "Rozemont Seneke" finansijeri "Metabiote".

Novac tako daje kompanija koja je zvanični ogranak CIA-e za investiranje u obećavajuće start-apove "In-Kju-Tel" sa sedištem u Arlingtonu u Virdžiniji, ali i "Gugl" koga je kao i Fejsbuk, uostalom, finansirala baš ta firma.

I, gotovo očekivano, "Metabioti" je, pre nego što će izbiti pandemija kovida-19, finansirala još i Fondacija Bila i Melinde Gejts.

I Gejts je izgleda bio vizionar, pa je tako 2019. tvitnuo da je "uzbuđen zbog onoga što bi sledeća godina mogla da znači za vakcine". I značila je veliki prihod - jer 2020. godine krenula je pandemija.

image