Svet

Tramp: Ukoliko pobedim na izborima iste noći ću pozvati Putina i Zelenskog

Donald Tramp je upozorio da bi politika aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena, kada je u pitanju Ukrajina, mogla da dovede do trećeg svetskog rata
Tramp: Ukoliko pobedim na izborima iste noći ću pozvati Putina i ZelenskogGetty © Photo by Chris McGrath/Getty Images

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp pozvao je Vašington da prestane da troši milijarde dolara na podršku Ukrajini u sukobu sa Rusijom.

Tramp je poručio da će, ako ponovo postane predsednik, iste noći pozvati predsednike Rusije i Ukrajine Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog i dogovoriti sastanak za rešavanje sukoba.

"Smatram da bih mogao da rešim to pitanje za 24 sata. Dalje slivanje novca znači odlaganje rešavanja situacije. To odlaže mnoge stvari, ali takođe dovodi do toga da svakim danom ubijaju sve više i više ljudi. Mogao bih da rešim taj sukob za jedan dan", rekao je bivši američki predsednik.

Ocenio je da "ne treba slivati stotine milijardi dolara u Ukrajinu, već odmah rešavati sukob".

Upozorio je da bi politika aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, kada je u pitanju Ukrajina, mogla da dovede do trećeg svetskog rata.

"Ako posmatrate i razumete poteze koje Bajden povlači u vezi sa Ukrajinom, on nas sistematski, ali možda i nesvesno gura u ono što bi uskoro moglo da bude treći svetski rat. Koliko je to ludo?", napisao je Tramp na platformi Trut soušl.

U razgovoru sa grupom pristalica na Floridi u ponedeljak, Tramp je izjavio da će, ako bude ponovo izabran za predsednika, pozvati ruskog lidera Vladimira Putina i predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog radi brzog rešenja situacije u Ukrajini.

Tramp je pristalice na mitingu u Floridi podsetio da je imao veoma dobre odnose sa predsednikom Rusije.

Bivši američki predsednik ponovio je tvrdnju da Rusija nikada ne bi pokrenula Specijalnu operaciju u Ukrajini da je njegova administracija bila na čelu SAD.

image