Svet

Američki đak: Problemi Zelenskog sa geografijom

Ispadi i u najmanju ruku čudne izjave više nisu svojstveni samo predsedniku SAD, po svemu sudeći naslediće ga ukrajinski predsednik
Američki đak: Problemi Zelenskog sa geografijomGetty © Leon Neal

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpuno je pao pod uticaj svojih zapadnih mentora, pa je, osim potpunog odsustva kritičkog razmišljanja pokazao i elementarno neznanje pred svetskom javnošću.

Komentarišući značaj podrške međunarodnih partnera za Ukrajinu, rekao je da nijedna zemlja na svetu ne može sama da se suprotstavi Rusiji, osim možda Amerike, koja se sa Rusijom ne graniči.

"Verovatno bi SAD mogle, ali na sreću nemaju granicu sa Ruskom Federacijom", naveo je Zelenski na konferenciji za medije.

Komičar ipak nije dovoljno dobar za glumca koji bi bio u stanju da zapamti "tekst", odnosno osnovne činjenice i nauči makar geografiju, pa je ovom izjavom izazvao čuđenje pristnih novinara.

Rusija i SAD imaju zajedničku vodenu granicu, koja se nalazi u vodama Beringovog moreuza, između poluostrva Čukotka na strani Ruske Federacije i poluostrva Aljaska na strani Sjedinjenih Država. Dužina granice je 49 kilometara.

image