Svet

"Badvajzer" odustao od političke korektnosti: Skupo ih koštala reklama sa transrodnom osobom

Uprkos pokušaju da "badvajzer" predstave kao piće "američkog duha", bes zbog angažovanja trans aktiviste nije nestao
"Badvajzer" odustao od političke korektnosti: Skupo ih koštala reklama sa transrodnom osobomGetty © Brandon Bell / Staff

Kompanija "Anhojzer-Buš", koja proizvodi kultno američko pivo "badvajzer" objavila je novu, patriotsku reklamu za svoj proizvod u pokušaju da povrati kupce usred burne reakcije na partnerstvo "bad lajta" sa transrodnim influenserom.

Pivo "bad lajt" udružilo se sa Dilanom Malvejnijem, kontroverznom transrodnom influenserkom i dokumentovali njenu tranziciju u ženu na Instagramu i TikToku.

Međutim, to je izazvalo ozbiljne finansijske posledice po kompaniju koju su mnogi besno kritikovali zbog političke korektnosti i "osvešćenosti".

Nova TV reklama za "badvajzer" koji je kao i "bad lajt" u vlasništvu belgijske kompanije, pokušala je da se vrati "tradicionalnim vrednostima" brenda koji je favorizovala američka radnička klasa, piše "Telegraf".

Čuveni konji iz Klajdsdejla prikazani su kako galopraju pored ikoničnih predela SAD, poput Velikog kanjona ili američkih zastava, dok se čuje glas koji govori kako je ovo "priča koja je veća od piva. Ovo je priča o američkom duhu".

Partnerstvo sa Malvejnijem izazvalo je značajan finansijski gubitak za "Anhojzer-Buš" naročito jer su brojne poznate ličnosti pozvale na bojkot piva.

image
VV inauguration
banner