Svet

"Er Srbija" otkazala letove između Beograda i Berlina zbog štrajka

Nemački sindikat Verdi pozvao je osoblje za bezbednost vazdušnog saobraćaja koje radi na kontroli putnika na berlinskom aerodromu na jednodnevni štrajk upozorenja u ponedeljak 24. aprila
"Er Srbija" otkazala letove između Beograda i Berlina zbog štrajkawww.globallookpress.com © Fabian Sommer

Avio-kompanija "Er Srbija" otkazala je letove između Beograda i Berlina (JU350 i JU351), planirane za ponedeljak 24. april, usled najavljenog štrajka zaposlenih u bezbednosnoj kontroli na aerodromu u Berlinu.

Putnicima sa rezervacijama za letove u ponedeljak između Beograda i Berlina (JU350 i JU351) poslate su informacije u vezi sa njihovim novim planom leta, saopštila je "Er Srbija".

Kompanija navodi da žali zbog promena do kojih je došlo usled štrajka na berlinskom aerodromu i da preduzima sve što je u njenoj moći da bi pružila podršku putnicima na navedenim letovima.

Za više informacija, putnici se mole da pozovu Kontakt centar "Er Srbije" na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, da posete sajt ili stranice "Er Srbije" na društvenim mrežama.

Nemački sindikat u sektoru usluga Verdi pozvao je osoblje za bezbednost vazdušnog saobraćaja koje radi na kontroli putnika na aerodromu Berlin Brandenburg na jednodnevni štrajk upozorenja u ponedeljak 24. aprila zbog plata.

"Štrajk počinje u 3.30 časova ujutru u ponedeljak i završava se u ponoć. U vezi sa štrajkom, očekuje se duže vreme čekanja, pa čak i otkazivanje letova", navodi se u saopštenju sindikata.

Berlinski aerodrom je nakon objavljivanja ovih informacija otkazao sve polaske planirane za ponedeljak, dodajući da može biti otkazivanja ili promena u redu letenja i kada je reč o dolascima.

Od putnika se traži da kontaktiraju svoju avio-kompaniju ili putničku agenciju radi informisanja o ponovnoj rezervaciji i alternativnim opcijama putovanja.

image