Svet

Oliver Stoun: Putin je veliki lider i narod ga voli

Čuveni američki reditelj naveo je da mu je omiljeni predsednik bio Džon Kenedi i da je reč o "ljubitelju mira", dok je Džozef Bajden "ratnik u najgorem smislu te reči"
Oliver Stoun: Putin je veliki lider i narod ga voliwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Američki reditelj Oliver Stoun izjavio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin "veliki lider svoje zemlje" kojeg narod voli.

"Mislim da Rusija radi dobar posao kada je reč o nuklearnoj energiji. Kina je, takođe, lider u toj oblasti, ali nikada nisam uspeo da prodrem u Kinu, što je šteta za film koji sam želeo da uradimo. Ali Putin je veliki lider svoje zemlje i narod ga voli", poručio je Stoun u intervjuu za "Gardijan", prenosi TASS.

On je dodao da mu je omiljeni predsednik bio Džon Kenedi, te da je reč o ljubitelju mira, dok je Džozef Bajden "ratnik u najgorem smislu te reči".

Stoun je ranije snimio dokumentarni film o predsedniku Rusiju na osnovu dugog razgovora sa njim.

On je, zajedno sa ukrajinskim rediteljem Igorom Lopatenokom, 2016. godine producirao film o događajima iz 2014. godine, pod nazivom "Ukrajina u plamenu".

Nekoliko godina kasnije, dvojica reditelja su snimila dokumentarac "Otkrivajući Ukrajinu" u kojem je prikazan intervju sa ruskim predsednikom.

Oba filma su prikazana na ruskoj televiziji, navodi TASS.

image
banner new
banner