Svet

Ukrajinski obaveštajac: Želimo da ubijemo Putina

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov takođe su označeni za eliminaciju
Ukrajinski obaveštajac: Želimo da ubijemo Putina© Gavriil Grigorov/Kremlin Pool

Predsednik Rusije Vladimir Putin nalazi se na listi za odstrel Ukrajine, izjavio je Vadim Skibicki, zamenik načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine.

Skibicki je za "Velt" izneo tvrdnju da Putin "oseća da mu se kijevski operativci približavaju".

"Ukrajinska obaveštajna služba nije uspela da ubije Putina zato što se pritajio, ali ruski predsednik sada počinje da promoljava glavu. Međutim, kada se Putin pojavi u javnosti, obaveštajna agencija nije sigurna da li je to zaista on", kaže Skibicki.

Dodaje da njegovi podređeni "pokušavaju da ubiju" i šefa privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenija Prigožina, a na listi su i najviši ruski vojni komandanti. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov takođe su označeni za eliminaciju.

Na pitanje da li Kijev stoji iza atentata na novinarku Darju Duginu koja je ubijena prošlog avgusta i vojnog blogera Vladlena Tatarskog krajem aprila, kao i atentata na pisca Zahara Prilepina ranije ovog meseca, Skibicki je rekao da su to bili "unutrašnji poslovi".

Kaže da "ruski propagandisti" nisu prioritetne mete za njegovu službu, za razliku od komandanta ruskih vojnih jedinica. On tvrdi da je Kijev uspeo da ubije neke od ljudi sa liste, ali je odbio da navede bilo kakva imena ili brojeve.

image
VV inauguration
banner