Svet

Ron Pol: Ako se ne zaustavi rat koji SAD i NATO vode protiv Rusije, doći će po vašu decu

Ako Rusija gubi – ili je već izgubila, kao što je Bajden rekao prošle nedelje – zašto je odjednom postalo neophodno da se pozovu američke rezervne snage, pita se bivši američki kongresmen
Ron Pol: Ako se ne zaustavi rat koji SAD i NATO vode protiv Rusije, doći će po vašu decu© Tanjug/AP Photo/Libkos, File

Amerikanci se i dalje hrane propagandom, što potvrđuju natpisi iz mejnstrim medija o sukobu u Ukrajini koji odgovaraju Pentagonu i neokonzervativcima – Rusija gubi, Rusija je već izgubila – i ne trude se da saslušaju stvarne stručnjake poput pukovnika Daga Makgregora, koji od početka priča sasvim drugačiju priču, a s tim u vezi je i Bajdenova naredba o mobilizaciji 3.000 američkih vojnih rezervista, konstatovao je republikanac i bivši američki kongresmen Ron Pol.

"Međutim, postoji smešna stvar u vezi s propagandom. Ponekad se susreće licem u lice s kontradiktornom stvarnošću i otkriva se da nije ništa drugo do gomila laži", istakao je Pol u kolumni "Bajden poziva vojne rezerviste… Da li su vaša deca sledeća?"

Elem, mobilizacija 3.000 američkih vojnih rezervista sprovodi se zarad podrške operaciji "Atlantik rezolv" – Vašington ju je pokrenuo u Evropi 2014. nakon puča u Ukrajini koji su podržale SAD i potonjih nemira u Kijevu pod marionetskom vladom koju su postavile Sjedinjene Države.

"Dakle, ako Rusija gubi – ili je već izgubila, kao što je Bajden rekao prošle nedelje – zašto je odjednom postalo neophodno da se pozovu američke rezervne snage? Usred jedne od najozbiljnijih kriza regrutovanja američke vojske u istoriji, izgleda da Vašington nema dovoljno trupa za svoju antirusku misiju u Ukrajini. Dakle, koja je misija i zašto se čini da se kreće ka slanju više Amerikanaca blizu ratne zone?", napisao je Pol.

Dodao je i da se čini da niko u administraciji nije zainteresovan da to objasni, niti da ko pita u američkim medijima ili Kongresu.

Iako se, po njegovim rečima, SAD nalaze na veoma klizavom terenu, Bajdenovi neokonzervativci nastavljaju da potpaljuju sukob suočeni s ogromnim ukrajinskim gubicima i očiglednim nedostatkom američkih trupa. 

"Ako se ne zaustavi proksi rat koji SAD i NATO vode protiv Rusije, sledeći korak će biti uvid u evidenciju potencijalnih regruta. A to znači da dolaze po vašu decu. Koliko još treba da prođe vremena pre nego što se Amerika probudi i kaže 'ne'?", upozorio je Ron Pol.

image