Svet

"Špigl" priznao: Putin je ipak bio u pravu, Rusija je još jača nakon početka SVO

Ruski lider je zadovoljan rezultatima i pokazuje samopouzdanje, a prema trenutnoj poziciji, izlazi kao pobednik na bojnom polju, ocenjuje novinarka nemačkog magazina
"Špigl" priznao: Putin je ipak bio u pravu, Rusija je još jača nakon početka SVO© Peter Muhly - WPA Pool/Getty Images

Ruski predsednik Vladimir Putin bio je u pravu kada je rekao da je Rusija ojačala nakon početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, navela je kolumnista nemačkog magazina "Špigl" En Dorit Boj.

"Predsednik Putin kaže da je njegova zemlja postala jača posle upućivanja trupa u Ukrajinu. Nažalost, u pravu je", priznala je nemačka novinarka.

Ona je podsetila na reči ruskog predsednika od prošle godine, da Specijalna operacija ide po planu, ali da mnogi nisu verovali, već su očekivali da će Ruska Federacija propasti. 

"Danas moramo da priznamo da Rusiji ide dobro i da Ukrajina strahuje od ruske ofanzive. Osim toga, ruski lider je zadovoljan rezultatima i pokazuje samopouzdanje. Putin, prema trenutnoj poziciji, izlazi kao pobednik na bojnom polju", ocenjuje.

Osim toga, novinarka je istakla da, uprkos očekivanjima Zapada, ruska privreda "nije propala" pod pritiskom sankcija i da čak nastoji da raste.

"Ekonomska politika u kratkoročnom, a verovatno i u srednjoročnom periodu dovešće do rasta, koji će na kraju imati koristi za Ruse. Nezaposlenost je niska. Ruska građevinska industrija postavlja čak i rekorde, a Putin je zadovoljan što je Rusija vratila svoj suverenitet kao globalna sila", zaključila je nemačka novinarka.

image