Svet

Lavrov u Antaliji: Susreti s kolegama iz Turske i Azerbejdžana

Šefovi diplomatija RF i Turske razgovarali su o bilateralnoj trgovinsko-ekonomskoj saradnji, dok je na drugom sastanku potvrđena potreba za sprovođenjem seta trilateralnih sporazuma između lidera Rusije, Azerbejdžana i Jermenije
Lavrov u Antaliji: Susreti s kolegama iz Turske i Azerbejdžana© AP Photo/Khalil Hamra

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je u Antaliji s turskim kolegom Hakanom Fidanom o situaciji na Bliskom istoku, u severnoj Africi i u crnomorskom regionu, saopšteno je iz ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Dvojica zvaničnika su na marginama Diplomatskog foruma razgovarala i o političkom dijalogu između Rusije i Turske i bilateralnoj trgovinsko-ekonomskoj saradnji, navodi se u saopštenju.

Lavrov i Fidan prethodno su se sastali na marginama samita ministara spoljnih poslova zemalja G20 u Rio de Žaneiru koji je održan 21. i 22. februara.

Ruski šef diplomatije susreo se i s ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana D. A. Bajramovom s kojim je razgovarao o stanju i perspektivama daljeg razvoja bilateralnih odnosa u skladu sa odredbama Deklaracije o savezničkoj saradnji Ruske Federacije i Republike Azerbejdžan od 22. februara 2022. godine.

Potvrđena je potreba za sprovođenjem seta trilateralnih sporazuma između lidera Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, te naglašena posvećenost nastavku zajedničkog rada u okviru različitih multilateralnih formata, a sagovornici su razmenili i mišljenja o nizu drugih međunarodnih pitanja od zajedničkog interesa.  

image
VV inauguration
banner