Svet

Mask optužio demokrate: Koristite ilegalne migrante da ojačate uticaj

Demokrate u američkom Senatu usprotivile su se amandmanu koji bi mogao okončao prebrojavanje ilegalnih imigranata u raspodeli poslaničkih mesta u Kongresu i glasova na Elektorskom kolegijumu, naveo je američki biznismen
Mask optužio demokrate: Koristite ilegalne migrante da ojačate uticaj© Patrick Pleul - Pool/Getty Images

Demokratska partija u Sjedinjenim Državama koristi ilegalne migrante za jačanje političkog uticaja, naveo je američki biznismen Ilon Mask.

On je istakao da popis uzima u obzir sve stanovnike država, bez obzira na njihovo državljanstvo. 

Prema njegovim rečima, osim toga, demokrate u američkom Senatu usprotivile su se amandmanu koji bi mogao okončao prebrojavanje ilegalnih imigranata u raspodeli poslaničkih mesta u Kongresu i glasova na Elektorskom kolegijumu.

"Pošto su ilegalni imigranti u ogromnoj većini u demokratskim državama, glasovi i za Predstavnički dom i za predsednika pomeraju se oko pet odsto ulevo, što je dovoljno da promeni ceo odnos snaga", napisao je Mask na Iksu.

On je naglasio da je to zbog malog broja deportacija ilegalnih imigranata administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Migraciona kriza na južnoj američkoj granici ušla je u novi krug zaoštravanja nakon što je Vrhovni sud SAD, na zahtev administracije, dozvolio uklanjanje ograde od bodljikave žice koju su vlasti Teksasa postavile duž granice sa Meksikom.

Guverner države Greg Abot je odgovorio najavom "invazije" i mera samozaštite zbog situacije sa prilivom migranata, naglasivši da će država sprovoditi sopstvenu politiku, dok savezne vlasti ne zaštite granicu.

image