Svet

Bajdenov pokušaj da bude duhovit u predizbornom spotu: Nisam mlad momak, ali... (VIDEO)

Na pitanje da pokušaju još jednom da snime spot, Bajden je, u pokušaju da bude duhovit, poručio: "Gledaj, ja sam mlad, energičan i zgodan, zbog čega bih to radio?"
Bajdenov pokušaj da bude duhovit u predizbornom spotu: Nisam mlad momak, ali... (VIDEO)© Принтскрин/JoeBiden/YT

U okviru kampanje za predstojeće izbore u Sjedinjenim Američkim Državama koji će biti održani u novembru 2024, aktuelni predsednik Džozef Bajden (81) objavio je novi spot u kojem predstavljanja dostignuća svoje administracije, ali i pominje svoje godine.

"Vidite, ja nisam mlad momak. To nije nikakva tajna. Ali, evo o čemu se radi: Ja razumem kako da se stvari urade za američki narod. Vodio sam zemlju kroz kovid krizu", izgovorio je Bajden već na početku obraćanja prvu neistinu, jer je Donald Tramp bio predsednik Amerike do 2021. godine kada su bili najveći talasi epidemije.

Zatim je u nastavku spota dodao da SAD danas imaju najjaču ekonomiju na svetu, prenosi En-Bi-Si Njuz.

Bajden je naglasio i to da je ograničio visinu cene lekova, da je uspeo ono što Tramp za četiri godine nije - da sredi infrastrukturne zakone - zbog čega se Amerika ponovo gradi, a navodi i da se posvetio zelenoj agendi.

Na pitanje scenarista da pokušaju još jednom sve, Bajden je u pokušaju da bude duhovit odgovorio:

"Gledaj, ja sam mlad, energičan i zgodan, zbog čega bih to radio?".

Spot od 60 sekundi biće emitovan na lokalnim i kablovskim televizijama u kritičnim državama: Arizona, Džordžija, Mičigen, Severna Karolina, Nevada, Pensilvanija i Viskonsin.

Ciljna grupa su mladi i crni birači u gradovima kao što su Atlanta, Detroit, Las Vegas, Medison, Filadelfija, Feniks i Rali, navodi američki TV kanal.

image