Svet

Srušio se most Frensis Skot Ki u Baltimoru: Traga se za najmanje 20 osoba, dve izvučene iz reke VIDEO

Deo mosta se srušio nakon što je na njega naleteo teretni brod
Srušio se most Frensis Skot Ki u Baltimoru: Traga se za najmanje 20 osoba, dve izvučene iz reke VIDEOGetty © abriggs21

Deo prometnog mosta Frensis Skot Ki u Baltimoru srušio se rano jutros nakon što je u njega udario teretni brod "Dali" pod zastavom Singapura.

Do 20 ljudi i nekoliko vozila palo je u reku Patapsko, saopštila je vatrogasna služba grada Baltimora i proglasila nesreću "događajem sa masovnim žrtvama".

Šef vatrogasne službe Baltimora Džejms Volasm koji je ranije rekao da je najmanje sedam osoba upalo u reku, sada je novinarima saopštio da su dve osobe izvučene žive iz vode.

"Jedna osoba je odbila pomoć i transport - što znači da nije povređena, dok je druga prebačena u veoma teškom stanju u obližnju bolnicu", rekao je on.

Spasilačke službe su na terenu i nastavljaju potragu, a guverner Merilenda proglasio je vanrednu situaciju u državi.

Kevin Kartrajt, direktor komunikacija vatrogasne službe grada Baltimora, potvrdio je za Bi-Bi-Si da je došlo do "incidenta" kada je u most udarilo "veliko plovilo" zbog čega se srušio u reku Patapsko.

Kompanija "Sinerdži marin grup", menadžer kontejnerskog broda "Dali" saopštila je da su svi članovi posade na bezbednom i nepovređeni, preneo je Rojters. Brod je unajmila kompanija "Mersk" za prevoz njihovog tereta.

Most sagrađen 1977. godine dugačak je tri kilometra i deo je glavnog auto-puta koji okružuje Baltimor. Luka Baltimor u blizini mosta najveća je u SAD za specijalizovani teret.

image