Svet

Nemački poslanik: Postoji ogroman pritisak da "Kosovo" uđe u Savet Evrope

Mi smo odlučno protiv, "Kosovo" nije država, to je konstrukcija koja ne može da preživi. To je protektorat NATO i EU, poručio poslanik AfD-a Peter Bistron
Nemački poslanik: Postoji ogroman pritisak da "Kosovo" uđe u Savet EvropeGetty © Chris McGrath / Staff

Šef spoljnopolitičkog odbora poslaničke grupe Alternativa za Nemačku (AfD) u Bundestagu Peter Bistron rekao je da sa velikom zabrinutošću posmatra procese povodom zahteva tzv. Kosova da postane član Saveta Evrope i navodi da se vrši ogroman pritisak na sve države da te tendencije podrže.

"Želja je da se Kosovo uvede u sve moguće međunarodne organizacije. Mi smo odlučno protiv, Kosovo nije država, to je konstrukcija koja ne može da preživi. To je protektorat NATO i EU. Vidimo veliki potencijal za dalju eskalaciju, ako se ostane na ovom putu", izjavio je za "Kosovo onlajn" Bistron, koji je zamenik člana Stalne delegacije Bundestaga u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Na sutrašnjem sastanku Političkog komiteta Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope glasaće se o preporuci izvestioca Dore Bakojani da tzv. Kosovo bude primljeno u ovu organizaciju.

image