Svet

Lider francuske partije Patriote kritikovao Zelenskog: Do poslednjeg Ukrajinca!

Florijan Filipot se osvrnuo na način na koji se regrutacija sprovodi i dodao da se "uz ovu odluku pojavljuje sve više i više video-snimaka okrutne, nasilne regrutacije Ukrajinaca"
Lider francuske partije Patriote kritikovao Zelenskog: Do poslednjeg Ukrajinca!Getty © Wolfgang Schwan/Anadolu

Lider francuske partije Patriote, jedne od stranaka koja će učestvovati na predstojećim izborima za Evropski parlament, Florijan Filipot je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks kritikovao odluku ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da spusti donju granicu za regrutaciju u Ukrajini.

"'Do poslednjeg Ukrajinca!' – NATO kasape i njihovu marionetu Zelenskog treba da bude sramota! Zelenski koji od ponedeljka više nije legitimni predsednik, potpisao je predlog zakona i omogućio smanjivanje donje starosne granice za regrutaciju sa 27 na 25 godina, jer Oružane snage Ukrajine nemaju dovoljno ljudi!", napisao je lider francuske partije.

Filipot se osvrnuo i na način na koji se regrutacija sprovodi i dodao da se "uz ovu odluku pojavljuje sve više i više video snimaka okrutne, nasilne regrutacije Ukrajinaca".

"Hajde da napustimo NATO, zaustavimo režim Zelenskog i izaberimo mir!", zaključio je on.

Podsećanja radi, pre dva dana Zelenski je potpisao zakon kojim se omogućava smanjivanje donje starosne granice za regrutaciju (mobilizaciju) sa 27 na 25 godina. Dodatno, potpisan je i zakon kojim se ukida status "ograničene sposobnosti" u odnosu na vojnu službu.

image