Svet

Izraelska policija privela 16 Palestinaca tokom molitve u džamiji Al Aksa

Uhapšeni su većinom mladi iz istočnog Jerusalima i severnog Izraela, dok je jedna osoba iz grada Nablusa na Zapadnoj obali
Izraelska policija privela 16 Palestinaca tokom molitve u džamiji Al Aksawww.globallookpress.com © Chen Junqing/XinHua

Izraelska policija uhapsila je 16 osoba zbog podsticanja na nasilje i terorizam nakon što su skandirali u znak podrške Hamasu jutros tokom molitve u džamiji Al Aksa na Brdu hramu u Jerusalimu.

Policija je navela da je jedna osoba uhapšena zbog gađanja policajca vatrometom, dok su ostali zadržani zbog podsticanja nasilja i terorizma nakon što su počeli da skandiraju u znak podrške Hamasu, prenosi "Tajms of Izrael".

Policija dodaje da su uhapšeni većinom mladi iz istočnog Jerusalima i severnog Izraela, dok je jedna osoba iz grada Nablusa na Zapadnoj obali.

Policija je dodala da je na hiljade vernika danas učestvovalo u molitvi Lejlet el Kadr pred kraj muslimanskog svetog meseca Ramazana.

"Al Džazira" je prenela da je izraelska policija koristila bespilotne letelice kako bi prskala suzavcem ljude koji su učestvovali u molitvi Lajlat el Kadr.

Dodaje se da su, prema video-snimcima postavljenim na društvenim mrežama, izraelske snage bezbednosti pendrecima tukle vernike okupljene u džamiji Al Aksa.

image