Svet

Izraelski ministar: Smrtna kazna za Palestince pravo rešenje za prenaseljene zatvore

Izgradnja dodatnih kapaciteta je u redu, ali je za Ben Gvira ubijanje Palestinaca – još bolje
Izraelski ministar: Smrtna kazna za Palestince pravo rešenje za prenaseljene zatvorewww.globallookpress.com © Eyal Warshavsky/Keystone Press Agency

Smrtna kazna za palestinske zatvorenike, sasvim je prihvatljiva metoda za izraelskog ministra za nacionalnu bezbednost Itamara Ben Gvira koji je vidi kao rešenje za prenaseljenost izraelskih zatvora jeste.

Dok ne počnu da ubijaju Palestince, zadovoljan je i izgradnjom dodatnih kapaciteta.

"Drago mi je što je vlada odobrila moj predlog koji će Izraelskim odbrambenim snagama dozvoliti da izgrade 936 (ukupno 1.600) dodatnih zatvorskih mesta za palestinske zatvorenike. Dodatna izgradnja će omogućiti zatvorskoj službi da primi više terorista i doneće delimično rešenje prenaseljenosti u zatvorima", naveo je Ben Gvir na platformi Iks.

On je pozdravio činjenicu da je većina ministara pokazala odgovornost i liderstvo po ovom važnom pitanju.

"Smrtna kazna za teroriste je pravo rešenje za problem zratvora, do tada – drago mi je što je vlada odobrila predlog koji sam izneo", naveo je vođa desničarske stranke Jevrejska snaga. 

Izrael je u ponedeljak oslobodio 150 Palestinaca zatočenih tokom vojnih operacija u Gazi, a mnogi od njih tvrde da su bili zlostavljani tokom zatočeništva, preneo je Rojters.

Prema udruženju palestinskih zatvorenika, najmanje 9.100 Palestinaca iz Gaze i sa Zapadne obale je zatočeno u Izraelu. Ta brojka ne uključuje one koji su uhapšeni u Gazi od početka rata 7. oktobra, pošto Izrael nije otkrio brojeve u vezi sa njegovom ofanzivom.

image
VV inauguration
banner