Svet

Muškarac se zapalio ispred suda gde je u toku suđenje Trampu

Nije jasno da li je muškarac preživeo
Muškarac se zapalio ispred suda gde je u toku suđenje TrampuGetty © O'Neil/Archive Photos/Getty Images

Jedan čovek se zapalio ispred krivičnog suda na Menhetnu gde se sudi bivšem predsedniku Donaldu Trampu. Vatra je na kraju ugašena, ali nije poznato da li je muškarac preživeo.

Do dramatičnog incidenta je došlo ubrzo nakon što je izabrana i postavljena konačna porota za Trampov slučaj navodnog falsifikovanja poslovnih dokumenata u slučaju navodnih tajnih isplata porno glumici Stormi Denijels.

Snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju čoveka zahvaćenog plamenom dok kleči uspravno sa rukama iza glave. Nakon što je goreo oko minut, srušio se na zemlju, a policajci su ugasili plamen.

Prema pisanju "Njujork tajmsa", reč je o mlađem muškarcu koji se polio zapaljivom tečnošću u parku Kolekt Pond, preko puta zgrade suda.

Incident je direktno prenosilo nekoliko američkih novinskih mreža, uključujući "Foks" i "Si-En-En". Dok su novinari "Foksa" shvatili šta se dešava, moglo se čuti kako jedan svojim kolegama govori da u kombiju potraže aparat za gašenje požara.

Nakon gašenja požara, policajci su telo muškarca prekrili vatrogasnim ćebadima pre nego što su ga ubacili u vozilo hitne pomoći.

Takođe je nejasno da li se muškarac spalio u znak protesta. Svedoci su za "Si-En-En" rekli da je razbacao pamflete pre nego što se polio benzinom i zapalio šibicu. Policijska uprava Njujorka rekla je novinarima da policajci "još prikupljaju informacije" o tome šta se dogodilo.

Policijski izvori rekli su za Njujork post da je muškarac imao 20 godina i da je verovatno beskućnik.

image
VV inauguration
banner