Svet

MSP Severne Koreje: Zelenski je glumac koja igra po američkom scenariju

Nikakva vojna pomoć, koju će SAD pružiti Ukrajini, neće moći da zaustavi napredovanje herojske ruske vojske, poručio je zamenik ministra spoljnih poslova Severne Koreje Im Čong Il
MSP Severne Koreje: Zelenski je glumac koja igra po američkom scenarijuGetty © Ukrainian Presidential Press Office

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski nije lider svoje zemlje, već "poznati umetnik" koji svoju ulogu igra po američkom scenariju, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Severne Koreje Im Čong Il, prenosi Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

"Bojište u Ukrajini je odavno pretvoreno u groblje za razno oružje, kojim su se hvalile SAD i NATO. Uprkos tome, Zelenski, izražavajući zahvalnost za odluku SAD o novoj vojnoj pomoći, bezobzirno brblja da će nastaviti svoj 'smrtonosni otpor' Rusiji do kraja", rekao je Im Čong Il.

On je dodao da je očigledno da je "Zelenski poznati umetnik, koji igra ulogu po američkom scenariju, a ne predsednik zemlje".

Prema njegovim rečima, situacija u Ukrajini služi interesima američkih vojnih preduzeća, a administracija predsednika Džozefa Bajdena pije "krvavo vino" i ima velike koristi od sukoba.

"Činjenica je da će najmanje trećina američke finansijske podrške, koja iznosi više od 60 milijardi dolara, ostati u Sjedinjenim Državama kako bi se popunile zalihe oružja i municije američke vojske. Njihov cilj je da iskoriste ukrajinski sukob da zadovolje interese američkih vojnih monopola i istovremeno potčine marionetski čopor Zelenskog kao vodiča i pratioca za sprovođenje strategije obuzdavanja Rusije", ocenio je.

Zamenik ministra spoljnih poslova Severne Koreje naglasio je da nikakva vojna pomoć, koju će SAD pružiti Ukrajini, neće moći da zaustavi napredovanje herojske ruske vojske.

"Bilo kakva američka vojna pomoć ni na koji način ne može zaustaviti napredak herojske vojske i naroda Rusije, koji su ustali u pravedni sveti rat da bi zaštitili suverena prava i bezbednost države", poručio je Im Čong Il.

Američki Senat usvojio je zakon kojim se odobrava paket bezbednosne pomoći Izraelu, Ukrajini i Tajvanu u vrednosti od ukupno 95 milijardi dolara.

Za usvajanje zakona, koji je prošao Kongres nakon višemesečnog odlaganja, glasalo je 79 senatora, a njih 18 protiv, što je daleko više od potrebne većine u Senatu od 100 članova da bi zakon bio usvojen.

image