Svet

Kim Dotkom: Bajden želi da odloži ukrajinsku propast do kraja izbora u SAD

Komentarišući novu turu pomoći Kijevu, biznismen je rekao da lider SAD šalje još Ukrajinaca da ginu kako protivnik Amerike ne bi mogao da kaže da je izgubila rat
Kim Dotkom: Bajden želi da odloži ukrajinsku propast do kraja izbora u SAD© Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Predsednik Sjedinjenih Država planira da odloži poraz ukrajinske vojske do posle izbora u SAD tako što će Kijevu obezbediti novi paket pomoći, napisao je finsko-nemački tehnološki biznismen Kim Dotkom na Iksu.

"Sve što ste vi (Bajden) uradili je da ste kupili šansu da odložite neizbežni ishod vašeg proksi rata do posle izbora. Šaljete još Ukrajinaca da ginu kako vaš protivnik ne bi mogao da kaže da ste izgubili rat. Stotine muškaraca, muževa i očeva umiru svakog dana za vašu kampanju za reizbor (za predsednika SAD)", konstatovao je Kim Dotkom.

Bajden je 24. aprila potpisao zakon o paketu pomoći stranim saveznicima, vredan ukupno 95 milijardi dolara, a koji uključuje skoro 61 milijardu dolara pomoći Ukrajini, 26 milijardi dolara za Izrael i 8 milijardi dolara za Indo-Pacifik.

Savetnik šefa Bele kuće Džejk Saliven rekao je da će transfer američke vojne pomoći početi odmah da bi se nadoknadilo vreme koje je izgubljeno tokom višemesečnih napetih pregovora i podele u Republikanskoj stranci koja je blokirala Predstavnički dom da podrži pomoć kijevskom režimu.

image
VV inauguration
banner