Svet

Ruski ambasador u Vašingtonu o naoružavanju Ukrajine: Rusija će uništiti sve američko oružje

Anatolij Antonov je izjavio da se SAD nalaze na ivici sukoba između nuklearnih sila i da Amerikanci nanose "težak udarac" na mogućnosti obnove odnosa sa Ruskom Federacijom
Ruski ambasador u Vašingtonu o naoružavanju Ukrajine: Rusija će uništiti sve američko oružjewww.globallookpress.com © Russian Embassy in the USA

Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov je, komentarišući nove američke vojne isporuke Ukrajini, rekao da će svu opremu i naoružanje uništiti ruska vojska. Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je u sredu zakon za pomoć stranim saveznicima, uključujući Ukrajinu, koja dobija 61 milijardu dolara za nastavak sukoba sa Rusijom.

Anatolij Antonov je izjavio da se SAD nalaze na ivici sukoba između nuklearnih sila i da Amerikanci nanose "težak udarac" na mogućnosti obnove odnosa sa Ruskom Federacijom.

"Vojne zalihe Sjedinjenih Država i njihovih satelita su uništene, spaljene su i biće uništene od strane ruskih oružanih snaga. Ruski narod je potpuno ujedinjen oko predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina, naše vojske i mornarice. Svi ciljevi i zadaci specijalne vojne operacije će biti ostvareni", rekao je Antonov u intervjuu ruskim novinarima, pišu "RIA Novosti".

On je napomenuo da je "svaka akcija" Sjedinjenih Država protiv Rusije "snažan argument u prilog nemogućnosti da svet ostane u stanju unipolarne diktature jedne zemlje", a da snabdevanje raketama dugog dometa ATACMS samo pogoršava situaciju.

Pentagon je takođe u sredu objavio da Sjedinjene Države obnavljaju vojne isporuke Ukrajini sa paketom od milijardu dolara. Uključiće municiju za sisteme protivvazdušne odbrane i raketni sistem visoke pokretljivosti HIMARS, artiljerijske granate, uključujući granate kasetnog tipa, borbena vozila pešadije "bredli", municiju za preciznu avijaciju i aerodromsku opremu.

Pentagon je potvrdio da su Ukrajini isporučene operativno-taktičke rakete ATACMS povećanog dometa za upotrebu "unutar suverene ukrajinske teritorije".

image
VV inauguration
banner