Svet

Od početka SVO 30 Ukrajinaca poginulo bežeći od mobilizacije

Portparol ukrajinske granične službe Andrij Demčenko je rekao da je od početka rata otkriveno oko 450 kriminalnih grupa koje pokušavaju da krijumčare ljude preko granice i da se takvi pokušaji dešavaju svakodnevno
Od početka SVO 30 Ukrajinaca poginulo bežeći od mobilizacijewww.globallookpress.com © Mykola Miakshykov

Portparol ukrajinske granične službe Andrij Demčenko izjavio je da je oko 30 muškaraca iz Ukrajine poginulo od početka Specijalne vojne operacije u februaru 2022. godine poku"Neki su izgubili život dok su pokušavali da pređu planinske reke ili strme planine.

Ukupno, od početka sukoba, oko 30 ljudi je umrlo pokušavajući da ilegalno pređu granicu", rekao je Demčenko za Ukrinform.šavajući da ilegalno pređu granicu i izbegnu učestvovanje u ratu.

Naveo je da je od početka rata otkriveno oko 450 kriminalnih grupa koje pokušavaju da krijumčare ljude preko granice i da se takvi pokušaji dešavaju svakodnevno, prenosi Rojters.

Prema rečima Demčenka, najveći broj muškaraca sa falsifikovanim dokumentima otkriven je na granici sa Poljskom.

Ukrajina je prošle nedelje suspendovala konzularne usluge za muškarce koji su vojni obveznici, kritikujući ih zato što, kako je navedeno, traže pomoć od države, a ne žele da joj pomognu u ratu.

image