Svet

Može li se od babe napraviti devojka ili kakve veze imaju Drejk, Kendrik Lamar i Džozef Bajden

Predsednik SAD (81) pokušao je da privuče mlade birače i obračuna se sa protivnikom "krindž" postom na TikToku
Može li se od babe napraviti devojka ili kakve veze imaju Drejk, Kendrik Lamar i Džozef BajdenGetty © Chip Somodevilla / Staff

Američki predsednik Džozef Bajden pokušao je da napadne svog izbornog rivala Donalda Trampa objavivši na društvenim mrežama svoj "prepev" viralne numere Kendrika Lamara "Euphoria". Umesto da privuče mlade birače, Bajden je samo izazvao "transfer blama", čak i u njemu do skora naklonjenim medijima.

Naime, Bajdenova kampanja iskoristila je pesmu Kendrika Lamara koju je on napisao kako bi se obračunao sa svojim rivalom Drejkom, da bi kritikovala Trampa, njegov stav o migrantima, ženskim pravima i "lažima" na društvenim mrežama.

Predizborni spot pojavio se nekoliko dana nakon što je Tramp optužio Bajdena da je na čelu "Gestapo administracije".

"Uvek se radilo o ljubavi i mržnji, a ja sam najveći mrzitelj. Mrzim način na koji gaziš ženska prava, na koji govoriš o migrantima. Mrzim način na koji se oblačiš, mrzim način na koji lažeš na Istini", prilagodio je Bajden tekst Lamarove "Euforije".

Lamarova pesma odgovor je na Drejkovo "prozivanje" u numeri "Push Ups".

Plan Bajdenove kampanje neslavno je propao na društvenim mrežama gde je predsednik u poznim godinama ismejan zbog pokušaja da se prilagodi mladima.

Ankete pokazuju da mladi birači više podržavaju Trampa, ali i crnci. Isto tako, "Galupovo" istraživanje pokazalo je da je Bajden najnepopularniji šef SAD u poslednjih nekoliko decenija.

image