Svet

Boing uleteo u snažne turbulencije: Povređeno više putnika, ima i mrtvih

Avion je iznad jugozapadne Azije u jake turbulencije, što je za posledicu imalo smrt jedne osobe. Do ovoga je očigledno došlo usled nekontrolisanog "propadanja" aviona, odnosno nagle promene visine i pravca kretanja
Boing uleteo u snažne turbulencije: Povređeno više putnika, ima i mrtvihwww.globallookpress.com © Markus Mainka

Boing 777-300ER "Singapur Erlajnsa" sa 211 putnika i 18 članova posade uleteo je iznad jugozapadne Azije u jake turbulencije, što je za posledicu imalo smrt jedne osobe, potvrdila je singapurska avio-kompanija.

Snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama pokazuju ozbiljnost situacije u kojoj su se našli putnici i posada: stvari su razbacane svuda po putničkoj kabini, a ima i dosta polupanog inventara aviona.

Do ovoga je očigledno došlo usled nekontrolisanog "propadanja" aviona, odnosno nagle promene visine i pravca kretanja.

"Avion "Singapur Erlajnsa" koji je leteo iz Londona (LHR) za Singapur 20. maja, naišao je na snažnu turbulenciju tokom leta. Avion je preusmeren ka Bangkoku i sleteo je u 15:45 časova po lokalnom vremenu 21. maja. Možemo potvrditi da ima povređenih i jedan smrtni slučaj na letu Boing 777-300ER. Ukupno je bilo 211 putnika i 18 članova posade na letu. "Singapur Erlajns" izražava najdublje saučešće porodici preminulog",- navedeno je u saopštenju kompanije.

Prema podacima servisa za praćenje letova "flajtradar24", do incidenta je došlo po preletanju granice između Mjanmara i Tajlanda, na visini od 31.000 stopa (9.500 metara).

Avion je naglo izgubio visinu, iz nepravilne promene brzine, ali je posada očigledno uspela da stabilizuje let i prizemi letilicu u Bangkog gde je sleteo i gde je povređenima ukazana medicinska pomoć.

Let je obavljao dugolinijski širokotrupni avion Boing 777-300 ER, proizveden 2008. godine.

image