Video

Pala jelka ispred Bele kuće: "Savršen opis Bajdenovog predsedničkog mandata"

Omorika visoka oko 12 metara posađena je pre dve nedelje nakon što je prethodna jelka razvila "gljivično oboljenje" zbog kojeg su njene iglice postale smeđe i otpale

Snažan vetar oborio je nacionalnu božićnu jelku ispred Bele kuće, uoči tradicionalne godišnje ceremonije paljenja ukrasne rasvete, saopštila je američka Služba za održavanje nacionalnih parkova.

Jelka, koja je pala u utorak oko 13 časova po lokalnom vremenu, do 18 časova je vraćena u uspravan položaj nakon, kako je navela portparolka ove službe, "zamene pokidanog kabla", prenosi AP.

Omorika visoka oko 12 metara posađena je pre dve nedelje nakon što je prethodna jelka razvila "gljivično oboljenje" zbog kojeg su njene iglice postale smeđe i otpale.

Rasveta na jelci trebalo je da bude upaljena sutra, ali za sada nema naznaka iz Bele kuće da li će paljenje rasvete biti odloženo zbog ovog incidenta.

Republikanski kongresmen Džim Džordan primetio je da pad jelke predstavlja savršen opis dosadašnjeg mandata američkog predsednika Džozefa Bajdena.

"Nacionalna božićna jelka je pala, čime je savršeno sumiran predsednički mandat Džoa Bajdena", napisao je on na društvenoj mreži Iks.

image