Mocart grupa: Ukrajina je korumpirano društvo

Razgovor u kome osnivač Mocart grupe Endrju Milburn priznaje da su kijevske snage počinile zverstva

Ukrajinu ne treba stavljati na pijedestal u pokušajima Zapada da podrži zemlju u njenom sukobu sa Rusijom, smatra Endrju Milburn, osnivač "Mocart grupe", koja je pružala obuku kijevskim snagama. 

Penzionisani komandant marinaca podelio je svoje iskustvo iz Ukrajine.

Milburn je izjavio da je Ukrajina "korumpirano, sj... društvo"Iako je naglasio da je stalna podrška Zapada toj zemlji važna i opravdana potrebom da se podrže "globalne norme", sugerisao je da cela poenta "nije u Ukrajini". 

"Imam ukrajinsku zastavu vezanu za torbu, ali nisam kao 'o moj Bože, Ukrajina je tako sjajna', jer razumem da ima mnogo sj.....h ljudi koji upravljaju Ukrajinom", rekao je Milburn, priznajući da zaista "nije veliki obožavatelj" te zemlje.

Bivši američki marinac, penzionisani pukovnik Endru Milburn, oformio je "Mocart grupu" koja će obučava ukrajinske snage da se suprotstave čuvenim specijalcima ruskog predsednika Vladimira Putina - Vagnerovcima.

Kako navodi Njuzvik, novooformljena grupa, na čijem čelu je pukovnik koji je vodio specijalne vojne operacije protiv Islamske države, obučava Ukrajince vojnim veštinama koje im nedostaju, uključujući i obuku za snajpersko gađanje, uočavanje improvizovanih eksplozivnih naprava, kao i dodatnu taktiku za poboljšanje njihove borbe na frontu.

Prema navodima Njuzvika, Milburn, koji je rođen u Hongkongu, već je organizovao brojne britanske i američke veterane koji će mu pomoći u obuci ukrajinskih boraca.

VV inauguration
banner