Kultura

HBO našao zamenu Bikoviću: Bugarin Džulijan Kostov umesto srpskog glumca u "Belom lotosu"

Kostov je poznat po ulozi Fjodora Kaminskog u Netfliks seriji "Senka i kost"
HBO našao zamenu Bikoviću: Bugarin Džulijan Kostov umesto srpskog glumca u "Belom lotosu"www.globallookpress.com © Nicole Kubelka via imago images - Future Image / Dmitry Golubovich

Bugarski glumac Džulijan Kostov zameniće srpskog glumca Miloša Bikovića u trećoj sezoni američke serije "Beli lotos" na HBO, prenosi portal "Dedlajn".

Kako se navodi, Kostov je pozvan da glumi u filmu nakon što je HBO raskinuo ugovor sa Bikovićem.

Bugarski glumac je poznat po ulozi Fjodora Kaminskog u Netfliks seriji "Senka i kost", a takođe je igrao ruskog negativca Vladimira Makarova u video igrici "Kol of djuti: Modern vorfer III" iz 2023. godine.

U "Belom Lotosu" Kostov će igrati sporedni ruski lik, a serija će se snimati na Tajlandu.

Posle hajke koja je pokrenuta na glumca Miloša Bikovića, najpre od ukrajinskog ministarstva inostranih poslova a potom i britanskih medija, zbog činjenice da je, kako tvrdi Kijev, "osoba koja podržava genocid i krši međunarodno pravo" izabrana da igra u seriji "Beli lotos", srpski glumac neće biti u ekipi treće sezone serije u produkciji HBO.

Međutim, iako između produkcijske kuće HBO i Bikovića neće doći do saradnje u trećoj sezoni serije "Beli lotos", on će biti u potpunosti isplaćen kao da je i igrao u njoj, piše "Blic".

Srpski glumac je odlučio da celokupan iznos koji će mu HBO isplatiti usmeri u humanitarne svrhe, kao pomoć mladima da se školuju i profesionalno usavršavaju.

image